U­­­­nul dintre cele mai dificile aspecte ale planificării evenimentelor corporate este tematica și alegerea activităților din cadrul evenimentului.

Tema evenimentului este forța determinantă din spatele fiecărui aspect al unui eveniment, de la invitații la selecția paletei de divertisment și creativitate culinară. Înainte de a vă ocupa de orice altă parte a procesului de planificare a evenimentului corporate, stabiliți mai întâi obiectivul evenimentului, ce vreţi să transmiteţi şi ce experienţă vreţi să oferiţi participanţilor.

Iată câteva idei creative de activități pe care le puteți folosi în cadrul evenimentelor dumneavoastră corporate, fie că e aniversarea companiei, un teambuilding într-un cerc mai restrâns sau un hackaton.

Workshop de improvizaţie

Activităţile de improvizație în cadrul evenimentelor sunt experiențe interactive care îi vor amuza pe angajații dumneavoastră, în timp ce îi vor învăța să îşi folosească abilitățile de comunicare și să își îmbunătățească abilitățile de soft skills, precum focalizarea și încrederea. În funcție de bugetul disponibil, puteți alege să organizaţi intern aceste ateliere de improvizaţie sau să lucraţi cu actori profesioniști pentru a desfăşura activități competitive și rapide. Într-un workshop de improvizație, artiștii interpreţi nu au scenariu stabilit, ci dezvoltă idei din partea publicului.

Cina misterioasă

Petrecem în medie 40 de ore pe săptămână cu colegii de servici, însă de cele mai multe ori nu ajungem sa ii cunoaștem la nivel personal, astfel încât să ii vedem in elementul lor. Cinele misterioase sunt una dintre cele mai iubite tradiții de la numeroase companii cunoscute la nivel internațional.

Cum se poate aplica conceptul? Într-o seară, trimiteți un grup de oameni din diferite echipe ale companiei dumneavoastră la cină, fără ca ei să ştie cine altcineva mai participă. Cina este găzduită de unul dintre liderii companiei dumneavoastră și plătită de companie. Aceste reuniuni permit grupurilor aleatorii ale aceleiași companii să petreacă o seară de calitate împreună cu colegii cu care nu interacţionează foarte des în birou.

De ce se numeşte “Cina misterioasă”? Singurul lucru pe care participanții ar trebui să îl știe despre cină este data și ora. Locaţia va fi dezvăluită doar în dupa amiaza zilei în care este organizată cină, iar participanţii se vor cunoaşte mai bine la faţa locului.

Ghid turistic

Stiţi că de multe ori, deşi locuim într-un oraş plin de obiective turistice, nu ne facem timp să le şi vizităm? Pentru a rezolva acest aspect printr-o activitate de echipă, se pot organiza tururi ghidate ale obiectivelor turistice din oraş. Aleator, din echipă se alege o persoană care va conduce un grup de colegi prin oraș sa le prezinte o locație de interes.

Alternative payment café

Un concept de “plată” prin exercițiu fizic, unde oaspeții pot plăti mâncarea și băutura cu 10 flotări, câteva genuflexiuni, câţiva kilometri alergați pe benzile de alergare, biciclete de spinning etc. Introduceţi această activitate la evenimentele cu tematică sportivă pentru a încuraja un stil de viaţă activ.

Grătar în aer liber

O opțiune informală de catering care încurajează munca în echipă şi comunicarea este organizarea unui grătar cu colegii. Desemnaţi câţiva colegi cărora le face plăcere să fie bucătari de ocazie şi rugaţi restul colegilor să ajute cu ce pot pentru pregătirea mesei: salata, bufet rece, etc. Puteţi închiria aparatura de la firme specializate, important este ca mâncarea să fie gătită de echipă pentru a crea “team spirit”. Ar fi bine să începeţi pregătirile de dimineaţă mai ales când aveţi o echipă numeroasă, pentru a va asigura că e totul pregătit pentru momentul în care foamea îşi va face simţită prezenţa.

Aniversarea de cinci ani

În funcţie de câţi ani aniversează compania, rugaţi angajaţii să găsească poze de când şi ei aveau aceeaşi vârstă. De exemplu, la petrecerea aniversară de cinci ani a companiei, toată lumea va aduce o poză de când aveau cinci ani şi vor veni la petrecere îmbrăcaţi în aceeaşi ţinută ca în poză. Apoi jucaţi “Guess who”.

Concurs de anduranţă – pentru dans 🙂

Concursurile de anduranță sunt în mod normal concursuri de rezistență pentru probe sportive, precum alergat, ciclism, înot etc. Provocați-vă angajații la un concurs de dans, cine rezistă cel mai mult pe ritm primeşte un premiu.

Activități competitive – Olimpiada culinară

Activitățile competitive sunt potrivite grupurilor care lucrează deja bine împreună. Elementul de competiţie încurajează spiritul de echipă și colaborarea dintre participanți. Un exemplu de activitate competitivă pentru evenimente corporate ar fi “Olimpiada culinară”. Participanţii sunt împărţiti pe echipe, fiecare echipă alegându-şi o țară pe care o reprezintă și un meniu reprezentativ pe care îl vor găti pentru ceilalţi. Puteţi avea invitaţi speciali care vor ajuta echipele cu sfaturi în materie de gătit sau plating, cum ar fi participanţii sau juriul de la Master Chef.

Dacă vreţi să organizaţi un eveniment corporate pentru compania dumneavoastră, dar nu aveţi timp sau ati rămas fără idei, scrieți-ne AICI despre evenimentul pe care doriți sa îl organizați si vă vom ajuta sa identificaţi cele mai potrivite activitităţi şi tematici.